Go Back   Motorcycle Forum > Motorcycle.Com General Discussion > Motorcycle Mods and Maintenance

Reply
 
Thread Tools
Old 05-30-2008, 05:43 AM   #1
SixString_Blues
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 32
Default Weird event...

I washed up my bike yesterday and sprayed it down really good.

After it had dried and what not, I started the bike up like normal. I choked it like I normally do and everything was find. But, then it started running a little rough. I didn't think anything of it because it does that occasionally. Then something strange happened. I tried to rev up the bike while it was in neutral and the bike just shut off completely. It didn't sputter and die.....it just shut off. Weird...

Any ideas what may have caused that?
SixString_Blues is offline   Reply With Quote

Sponsored Links Remove Advertisements
Motorcycle Forum
Advertisement
Old 05-30-2008, 05:48 AM   #2
sachiwilson
Women Riders Moderator
 
sachiwilson's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: San Diego
Posts: 1,609
Default

Did it restart? Did you check for water in the electrical connections (especially in the wiring in and behind the headlight)? Check the fuses?
__________________
Frappé LaRue
*Safety Queen*
Are you a Rounder?

Sarnali: "what could be more useless than arguing with a deaf female lawyer????"
sachiwilson is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 06:12 AM   #3
SixString_Blues
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by sachiwilson View Post
Did it restart? Did you check for water in the electrical connections (especially in the wiring in and behind the headlight)? Check the fuses?
Yeah, it started back up and seemed ok. Then as I was getting ready to leave work last night the bike started running rough again. This time it did sputter and die a few times when I tried to give it gas. Maybe I just have some nasty gas in there?
SixString_Blues is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 07:33 AM   #4
Buzglyd
Founding Member
 
Buzglyd's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 10,904
Default

Quote:
Originally Posted by SixString_Blues View Post
Yeah, it started back up and seemed ok. Then as I was getting ready to leave work last night the bike started running rough again. This time it did sputter and die a few times when I tried to give it gas. Maybe I just have some nasty gas in there?
Note to self-don't spray it down real good next time.

Not a good idea to use high pressure spray in the engine/fuel area.
Buzglyd is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 07:36 AM   #5
pushrod
Founding Member
 
pushrod's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Baja 'Bama
Posts: 3,642
Default

More likely you got water in one of the spark wires, or on the coil.

Check the spark plug boots and attachments to the coil for tightness. If you find a loose one, take it off and shoot some WD-40 in it. While you're at it, spray some WD on a paper towel and wipe down the wires real good to clean them.

If you have a Harley (particularly an FX), you might consider putting a small (black) ziptie on the coil boots. Tighten just enough to snug the boot tighter on the post.

HTH!
__________________
You would not understand,
this is not how I am...

I have become -
Comfortably Numb.
pushrod is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 07:37 AM   #6
pushrod
Founding Member
 
pushrod's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Baja 'Bama
Posts: 3,642
Default

Jeez, Buz!

That avatar is creeping me out! I swear I saw a blink!
__________________
You would not understand,
this is not how I am...

I have become -
Comfortably Numb.
pushrod is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 08:59 AM   #7
SixString_Blues
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by Buzglyd View Post
Note to self-don't spray it down real good next time.

Not a good idea to use high pressure spray in the engine/fuel area.
Well, to clarify, I wasn't using a high powered washer. Just a regular garden hose.
SixString_Blues is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 09:10 AM   #8
longride
Super Duper Mod Man

 
longride's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Anywhere they let me
Posts: 10,479
Default

His avatar is less creepy than Buz himself. I know!
__________________
I'm a knucklehead
longride is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 09:52 AM   #9
vermicious
Registered Member
 
vermicious's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Orleans, LA
Posts: 553
Default

But it gives off a refreshing minty aroma.
vermicious is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 10:00 AM   #10
Buzglyd
Founding Member
 
Buzglyd's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 10,904
Default

Quote:
Originally Posted by pushrod View Post
Jeez, Buz!

That avatar is creeping me out! I swear I saw a blink!
That blink meant your 401k was just drained. That's a value-added feature to the fleecing industry.
Buzglyd is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off